čtvrtek 9. července 2015

Kynuté waffle

Prodloužený víkend nám utekl jako voda, a kdo byl v Praze, mohl navštívít letošní první Street Food Festival. Já se svými parťáky jsme tam mimo jiné připravovali výborné kynuté vafličky. Takže pro ty, kteří nemohli přijít, nebo nestihli ochutnat dávám recept a můžete zkusit doma :-)

Ingredience:
  • 500g hladké mouky
  • 650ml mléka
  • 20g droždí
  • 80g cukru
  • 1lžička soli
  • 250g  másla
  • 3ks bílků
  • vanilka

Nejprve si dáme hřát mléko, nesmí ale být uplně vařící, proto od něj neodcházejte a hned jak se začnou objevovat první bublinky, stáhněte z plotýnky. Poté do něj rozdrobíme droždí a necháme cca 5-10min. Smícháme s moukou a cukrem, přidáme vanilku a rozpuštěné máslo. Opět necháme vykynout, nejlépe 20minut. Jako poslední do těsta přidáme vyšlehané bílky. Počet je nejlépe určit podle velikosti vajec, pro mě 3 kousky byly dostačující. 

Hotové těsto už jen nanášíme na rozpálený vaflovač. Je dobré ho předtím potřít olejem. Já používám kokosový, nepřepaluje se a do sladké kuchyně je báječný. Z totoho množství uděláte 10-12 vafliček, které je dobré dát do předem vyhřáté trouby, aby vydržely teplé a mohli jste je jíst až všechny pohromadě.

Bon Apettit GM :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat