úterý 4. srpna 2015

Hrášková polévka

Už dlouhou dobu příteli doma říkám, že začnu vařit polévky. Týden utekl, měsíc utekl, ale polévka nikde. Včera jsem po delší době měla volnější den a tak na řadu přišla polévka. I když je teď období tepla, na večer je příjemné si dát něco lehčího do žaludku a hlavně u toho nestrávit hodiny v kuchyni.


Suroviny:
  • 450g hrášku
  • 1l vývaru
  • cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl & pepř
  • parmazán
  • slanina
Postup:
Jako první si osmažíme cibulku s nadrobno nasekaným česnekem. Až nám zezlátne, přisypeme hrášek a vše zalijeme vývarem. Necháme 10-15minut povařit a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě 5 minut vařit. Mezitím si nastrouháme parmazán na zdobení a osmahneme slaninu. Podávat můžeme ještě s opečenými krutónky.

Někdo se možná pozastaví nad tím, jestli použít hrášek a nebo hrách. Já preferuji hrášek, čerství a nebo mražený. Je takový svěží a ta barva je dokonalá. 

Dobrou chuť, GM :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat