Quinoa obsahuje spoustu minerálů a vitamínů, je bezlepková a bohatá na bílkoviny. Dále se může tato obilovina pyšnit nízkým glykemickým indexem a proto je právě vhodná jako snídaně. Já jsem si ji moc oblíbila, a tak vám rovnou ukážu dvě možné varianty kaše.
Varianta 1:
Ingredience:
- 1/2 hrnku quinoi
- 1 hrnek vody
- 1/2 kokosového mléka
- 1 lžička medu
- 50g hořké čokolády
- oříšky a drobné ovoce na ozdobu
Varianta 2:
Ingredience:
- 1/2 hrnku quinoi
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku sojového mléka
- 1 lžička agáve sirupu
- skořice
- oříšky a nastrouhané jablko
Postup:
Obě varianty jsou si velmi podobné a záleží jen na rozmanitosti dochucení. Jako první si dáme vařit quinou s vodou. Necháme 10-15min povařit, aby quinoa byla na zkus. Po té přilijeme mléko (kokosové / sojové) a opět necháme chvíli povařit. Přidáme med a dochucovací ingredience. V první variantě čokoládu nalámanou na malé kousíčky, v druhé variantě skořici. Když se chutě dobře promíchají, kaši odstavíme, přelijeme do mističky a dozdobíme oříšky a ovocem.
Napište mi čím byjste si kaši dochuti právě vy a jeslti právě kaše je pro vás vhodná k snídani. Těším se na vše komentáře.
Bon Apetit GM :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat