Ingredience:
- 75g hladké mouky
- 75g mletých mandlí
- 80g cukru
- lžička vanilkového extraktu
- 4ks vejce
- 20ml Amaretta
- 150ml mléka
- 150 šlehačky ke šlehání 33%
- 45g másla (rozpuštěného)
- třešně
Nejprve jsem v míse promíchala vše suché (mouku, cukr, mandle) a poté zašlehala celá vejce. Když bylo těsto vláčné přidala jsem Amaretto s vanilkou, poté mléko a nakonec smetanu. Šlehala jsem asi 5minut, ne moc na velkou rychlost, protože těsto je velmi řídké a lítalo by všude okolo. Jako poslední jsem přidala rozpuštěné máslo. Když se všechno spojilo, nechála jsem těsto 30minut odležet a mezitím si rozehřála troubu na 170°C. V receptu autorka radí vymazat formu o průměru 30cm máslem a vysypat cukrem. Moučníku to dá pěknou kůrčičku a půjde pěkně od formy. Po půl hodině odpočinku, jsem vylila koláčovou formu, ale pouze dno a dála jsem předpéct do vyhřáté trouby. Po cca 10minutách posypu dno třešněmi a zaliju zbytkem těsta. Je to z důvodu, aby nám třešně nepropadly až na dno a nepřipekly se. Pečeme ještě cca 50minut. Upečený dezert poznáme tradičně propíchnutím špejle. Dezert se dá jíst i vlažný a je to velká mňamka, tak mu dejte šanci i vy :-)
Bon Apettit, GM:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat