neděle 18. října 2015

Dýňové cupcakes

Jak někteří vědí, včera proběhla první roční Prague Cake Festival. Měla jsem pestré menu a několika lidem slíbila i recept. Takže zde je první recept na velmi oblíbené dýňové cupcakes. Strašně jsem se bála abych je všechny prodala, jelikož jsem jim udělala strašně moc... Ve výsledku kdybych jich bylo ještě víc, vůbec nic by se nestalo :) Návštěvníků přišlo více než bylo plánované, takže stánky, nebo alespoň ten můj byl kolem 15:30 vyprodaný. Myslím, že se organizátoři do příštího roku poučí a v roce 2016 si akci celou zopakujeme :-)

Ingredience:
• 195g mouky (namíchala jsem hladkou a polohrubou)
• 1 lžička prášku do pečiva
• 1/2 lžičky jedlé sody
• 1 lžička mleté skořice
• 1/4 lžičky mletého zázvoru
• 1/2 lžičky soli
• 113g změklého másla
• 200g cukru krupice
• 2 velká vejce
• 1 lžička vanilkového extraktu
• 180ml dýňového pyré
• 250g mascarpone
• 125g philadelphie
• Pekanové ořechy a mletá skořice


Postup:

 Nejprve si dáme péct vydlabanou dýni cca na 180°C i se šlupkou. Když ji máme upečenou, tak je oloupeme a rozmixujeme na konzistenci pyré. Mezitím si můžeme připravit těsto. Smícháme hladkou a polohrubou mouku a přidáme veškeré koření., sodu a prášek do pečiva V druhé misce si vyšleháme povolené máslo s cukrem, až nám vznikne světlá pěna. Po té přidáváme jedno vejce za druhým, aby se nám dobře vmíchaly. Do máslové pěny přidáme suchou směs a dýňové pyré a pokračujeme v míchání, dokud nám nevznikne hladká konzistence. Když by bylo těsto moc tuhé, můžeme přidat trochu mléka. Hotové těsto plníme do košíčku a pečeme cca 20 minut při 170°C. Jestli jsou muffiny hotové poznáme podle toho, že zkusíme píchnout špejlí, jestliže ji vytáhneme suchou, máme hotovo. 

Krém připravíme z mascarpone a philadelphie. Obojí vyšleháme do hladké konzistence, podle chuti přidáváme moučkový cukru. Zdobíme pekanovými ořechy a mletou skořicí.

 Bon Apettit, GM :-)

2 komentáře: